Hozzávalók:
200 g sötét csokoládé (legalább 70-80% kakaótartalmú)
100 g tejszín
2 teáskanál espresso
75 g vaj
2 evőkanál gin
1 zöld lime félbevágott leve (elhagyható)
50 g cukor
125 g durvára őrölt pisztácia
Elkészítés:
Vízgőz felett olvasszuk meg a 200 g csokoládét. Adjuk hozzá a tejszínt, cukrot, és kávét.
Ezután keverjük hozzá a vajat, ettől lesz szép bársonyos a csokoládé.
Kevergessük addig, amíg a vaj teljesen felolvadt, ezután adjuk hozzá a gint, és a lime levét.
Ezután keverjük hozzá a vajat, ettől lesz szép bársonyos a csokoládé.
Kevergessük addig, amíg a vaj teljesen felolvadt, ezután adjuk hozzá a gint, és a lime levét.
A masszát öntsük egy legalább 2 cm magas fóliával kibélelt formába.
Szórjuk meg pisztáciával, és legalább 5 órát tegyük hűtőbe.
Miután a massza szépen összedermedt, vágjuk szeletekre.
Szórjuk meg pisztáciával, és legalább 5 órát tegyük hűtőbe.
Miután a massza szépen összedermedt, vágjuk szeletekre.
Egy adag akár egy hétig is elég, mindennap egy szeletke bőven kielégíti az édesség utáni vágyat,
így nem kell lemondanunk a nassolás adta örömökről sem.
így nem kell lemondanunk a nassolás adta örömökről sem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése