2016/08/13

Pisztáciás trüffelek






Hozzávalók:


200 g sötét csokoládé (legalább 70-80% kakaótartalmú)
100 g tejszín
2 teáskanál espresso
75 g vaj
2 evőkanál gin
1 zöld lime félbevágott leve (elhagyható)
50 g cukor
125 g durvára őrölt  pisztácia






Elkészítés:


Vízgőz felett olvasszuk meg a 200 g csokoládét. Adjuk hozzá a tejszínt, cukrot, és kávét.
 Ezután keverjük hozzá a vajat, ettől lesz szép bársonyos a csokoládé.
Kevergessük addig, amíg a vaj teljesen felolvadt, ezután adjuk hozzá a gint, és a lime levét.

A masszát öntsük egy legalább 2 cm magas fóliával kibélelt formába.
Szórjuk meg pisztáciával, és legalább 5 órát tegyük hűtőbe.
Miután a massza szépen összedermedt, vágjuk szeletekre.


 Egy adag akár egy hétig is elég, mindennap egy szeletke bőven kielégíti az édesség utáni vágyat,
 így nem kell lemondanunk a nassolás adta örömökről sem.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése