2016/06/24

Selyem tofu & Fehér csoki krém őszibarackkal




A pohárkrémek sosem mennek ki a divatból. Szerintem :)   Íme az idei nyári nagy kedvenc, és nem tart tovább 15 percnél. Szeretném azt mondani, hogy sokszor benézek a hűtőbe, hogy mi van itthon és összedobok valamit,, de ez nem így van... Kivéve MOST. Most így volt. Valamilyen gyümölcs mindig van itthon,, általában szezonális és alma.. (Az alma már már nem gyümölcs, hanem alap napi betevő). :) Tehát gyümölcs: mint mostanság sokszor őszibarack, édesség: általában magas kakaótartalmú csokoládé, vagy teljes kiőrlésű kekszek,, és selyem tofu. Na ez nem gyakori, de múltkor, amikor betértem a bioboltba, gondoltam hozok egyet magammal. A selyem tofu, nem egyenlő a klasszikus tofuval, sokkal inkább egy semleges ízű, könnyen variálható, főleg édességekbe való komponens. Menta... hát igen,, ez gyakori vendég nálunk--- szeretem nagyon. :)





Semmi más teendőnk nincs, mint előkészítünk 1,2, 3 vagy 4 pohárkát, és rétegezünk :)



 Hozzávalók:


4-5 őszibarack
egy csomag teljes kiőrlésű keksz
egy csomag selyem tofu (250-300g)
100 g vegán fehér csokoládé




Így készül:


4 őszibarackot összepürésítünk (héj nélkül) és szépen poharakba rétegezzük.
A kekszet mozsárban összeaprítjuk, eközben a fehér csokit vízgőz felett megolvasszuk.
A kekszet ráhintjük a barack pürére, a fehér csokit hozzákeverjük a selyem tofuhoz,
krémesre keverjük egy botmixer segítségével, és rásimítjuk a kekszre. Lehűtjük, és fogyasztás előtt
őszibarackkal és mentával díszíthetjük.





A krém nagyon jól harmonizál az őszibarackkal. Nálunk nagyon bevált! :)












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése