2015/12/20

Hot cardamom chocolate & Almond Quinoa cluster



Forró csoki kardamommal és mandula quinoa feltéttel
 


Hozzávalók a forró csokihoz

200 ml mandulatej
100 g tejcsoki
1 kk kardamom
1 kk fahéj


Hozzávalók a mandulás quinoa feltéthez

10 g quinoa pop/ puffasztott quinoa 
egy marék szeletelt mandula
2 evőkanál barnacukor


Elkészítés:

A csokihoz olvasszuk meg a csokit vízgőz felett, keverjük bele a tejet, ízesítsük kardamommal és fahéjjal.
Öntsük pohárkákba kb félig, és engedjünk rá tejhabot (én ezt egy dolce&gusto kávéfőzővel készítettem).
Tehetünk rá tejszínhabot is. 

A mandulás quinoa feltéthez

Pirítsuk meg a barna cukrot, keverjük bele a mandulát és quinoát, amíg összeáll. Hűtsük le, és díszítsük vele a forró csokit.








Az idei karácsonyfánkat szeretném túlnyomó részben saját készítésű díszekkel díszíteni. (A kisfiamnak egyenlőre még titok, hova is vágunk, ragasztunk, színezünk annyit. :) )


Fehér karácsonyfa díszek

Hozzávalók:

szódabikarbóna
kukoricakeményítő
víz

A szódabikarbóna legyen duplája a kukoricakeményítőnek, a víz pedig 1 és 1/4-e.

pl  2 csésze (2dl) szódabikarbóna
1 csésze kukoricakeményítő
1 és 1/4 csésze víz

Tegyük fel egy lábasba, és addig kevergessük, amíg összeáll, ezután formázunk belőle egy gombócot, és gyorsan tekerjük alufóliába, hogy ki ne száradjon. Pár órát hűtsük, amíg teljesen ki nem hűl. A kihűlt 'tésztát' nyújtsuk ki, mintha sütit sütnénk, szaggassunk belőle ki formákat, én mézeskalács formákat használtam, és hagyjuk szobahőmérsékleten megszáradni,, ez pár napig is eltarthat.
Vigyázat: ne süssük sütőben, csak hagyjuk szobahőmérsékleten!!









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése