2016/04/10

A tavasz csókja, acai fagyi és a magnolia


Egy sétára invitállak bennetek e szép tavaszi napon és közben fagyit készítek acai porból. Sétám során behunyom szemem és érzem, hogy a tavasz csókolgat, illatokkal, madár csicsergéssel, lágy szellővel, szívem megtelik hálával, a pillanatért, a csendért, ami most lelkemben és elmémben van. Lépteimet mindenütt a magnólia fák kísérik és én rózsaszínben látom a világot. :)






Acai fagyi


Az acai bogyó az amazonai őserdőkből származik,, és az egyik legtöbb antioxidánst tartalmazó gyümölcsök közé sorolják.


A fagyi elkészítéséhez nem kell fagyi gép és különösen nagy abrakadabra sem. :)

Hozzávalók:

400 ml kókusztej (egy doboz)
80 g barna cukor
egy marék friss eper/málna v. bármilyen bogyós gyümölcs
8 g acai por
egy csipet só
1 evőkanál kukoricaliszt





Elkészítés:

A hozzávalókat turmixoljuk össze magas fordulatszámon, majd 4-5 órára tegyük fagyasztóba. 
Fogyasztás előtt vegyük ki a mélyhűtőből és várjunk egy kicsit amíg olvadni kezd,, így szép gombócokat lehet formálni. 









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése